OKTH Frekans ve Ruhsat Ücreti

24-06-2022 13:20
OKTH Frekans ve Ruhsat Ücreti

OKTH Frekans ve Ruhsat Ücreti

 
Ortak Kullanımlı Telsiz Hizmeti (OKTH) sunan telekomünikasyon şirketlerinin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) ödemek zorunda oldukları bir ücrettir. OKTH, farklı kurum ve şirketlere telsiz haberleşme hizmeti sağlayan bir sistemdir. OKTH hizmeti sunan şirketler, BTK tarafından kendilerine tahsis edilen frekansları kullanarak telsiz altyapıları kurarlar veya diğer işletmecilerden temin ederler. OKTH hizmeti sunan şirketler, ayrıca abone olan kurum ve şirketlerin telsiz cihazlarını da sisteme kaydederler. OKTH Frekans ve Ruhsat Ücreti, OKTH hizmeti sunan şirketlerin kullandıkları frekansların sayısı, tipi ve bölgesine göre değişir. BTK, her yıl telsiz frekans ve ruhsat ücretlerini belirler ve ilan eder.

2022 yılı için Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu tarafından açıklanan telsiz ruhsat ve simpleks röle frekans ücretleri şu şekildedir.
 
d. Ortak kullanımlı (trunking, community repeater ve benzeri) telsiz sistemleri (ruhsatnamede kayıtlı her cihaz için)
  
1) Merkez istasyonu veya tekrarlayıcılar kanal adedi başına 237,14  
2) Kullanıcı telsiz cihazları (cihaz adedi başına)      
a) Sabit telsiz cihazı 118,56    
b) Mobil telsizi (Araç/portatif/el) 47,47 
 
Her sabit telsiz (baz) istasyonundan (sisteme tahsis edilen band genişliğine göre her yıl alınmak üzere) kanal adedi (istasyonda bulunan TxRx) başına 
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.